Impressivo i FactoryHouse 2

2015-08-07 - En tidligere Sadolin-lagerbygning opført på Amager i 1930’erne er blevet renoveret til en række spændende ejerlejligheder i New Yorker-stil med installationsprodukter fra ABB.

Centralt på Amager ligger den smukke, gamle Sadolin-bygning, hvor der i de gamle fabrikshaller netop er blevet opført 30 ejerlejligheder. Udenfor står bygningen i den oprindelige byggestil, men inden døre er det kun de store, gamle søjler, der bærer loftet i lejlighederne, som er tilbage fra den oprindelige indretning. Alt er her renoveret i de bedste materialer som brede egeplanker, eksklusive køkkener og Impressivo-kontakter fra ABB.
Indretningen er fleksibel med flytbare vægge, og lejlighederne er kendetegnede ved store vinduer, der lukker lyset ind i de 3,5 meter høje rum. For i FactoryHouse 2, som bygningen nu hedder, har målsætningen været at skabe noget unikt, der ligger langt fra de gængse standarder.

Unikke installationer
Netop Impressivo, som er en af markedets mest omfattende serie af installationsprodukter, tilbyder løsninger ud over det sædvanlige. Så i alle lejligheder har elinstallatørfirmaet Inlite installeret Impressivo-kontakter i form af panelstikkontakter, dataudtag, antennestik og Schuko-stikkontakter til køkkeninstallationer. Køberne har desuden kunnet vælge en lysstyringspakke med KNX fra ABB.

- Vi går efter de lidt mere spændende ting og har for eksempel også lavet Masteskurene på Holmen og lejlighederne i den gamle Viking blyantfabrik på Islands Brygge. Jeg er født på Amager og elsker Københavns historie og gamle bygninger, fortæller Jørgen Skaarup, der er indehaver af Inlite, som har udført den komplette elinstallation i FactoryHouse 2 med alt fra hovedledninger og tavler til belysning og stikkontakter.
Selvom rummene har en imponerende højde på 3,5 meter, var det nødvendigt at hæve gulvene under renoveringen for ikke at få for stor lofthøjde. Det har dog været praktisk i forhold til installationerne, der således er trukket under det nye gulv.

I opgangen er det rå look fra de tidligere lagerbygninger bibeholdt med de oprindelige trapper samt rørinstallationer og lysstofrør. Facaden er blevet sandblæst og renoveret, og så er der blevet opført altaner til lejlighederne.

Kreativt lysdesign
Efter den nylige indflytning af køberne har Inlite lavet tilpasninger i de enkelte ejerlejligheder efter de nye beboeres behov og ønsker. Blandt andet er Inlite specialiseret i kreativt lysdesign og rådgiver her til at finde en løsning, hvor installationerne harmonerer med arkitektur og indretningsstil.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail

  Kontakt os

  For yderligere information kontakt
  seitp202 0e47dc2fe49661e8c1257e9a00489a18