ABB styrer lyset i verdens første 3D-printede fremtidskontor

2016-07-08 - Smarte bygningsløsninger bag realiseringen af innovative koncepter i Dubai

ABB har leveret den smarte bygningsteknologi til verdens første 3D-printede fremtidskontor i Dubai, som omfatter lysstyring, belysning, jordforbindelse og overspændingsbeskyttelse, hoved- og fordelingskort, kabeltilbehør og kabelstyringssystem.
Den unikke bygning på Emirates Towers grunden skal huse det midlertidige kontor for Dubai Future Foundation. 

Den elektrotekniske bygningsinfrastruktur styres af en KNX kommunikationsprotokol, og ABB har leveret et ABB i-bus KNX intelligent lysstyringssystem, som kan integreres med tredjeparts kommunikationsprotokoller. Det giver mulighed for at styre lysstyrke og farve for øget komfort, og belysningen kan fjernstyres fra en tablet. Desuden kan KNX lysstyring give energibesparelser på op til 25 % sammenlignet med en bygning uden automatisk belysning.

Mike Mustapha, chef for ABB’s Building Products division, sagde: “Som en førende virksomhed inden for ny teknologi er ABB stolt af at være med i dette spændende projekt. Fremtidskontoret er en showcase for futuristiske bygningsprojekter, og vores teknologi bidrager til at nå målene i dette projekt. Den intuitive grænseflade og det smukt designede tilbehør fremhæver æstetikken indenfor.

“ABB er specialist i at levere smarte bygningsløsninger, elektriske beskyttelses- og styringssystemer samt kabeltilbehør til en lang række forskellige bygningstyper, og vi er stolte af vores evne til at skræddersy vores løsninger til de givne behov. Dette har taget innovation til det næste niveau i tråd med vores egen teknologistrategi.”

En 3D-printer, der er 6 m høj, 36 m lang og 12 m bred, blev brugt til at printe bygningen. Det 3D-printede kontor blev bygget på blot to uger ved brug af en speciel cementblanding. Der er også brugt innovative løsninger i kontorbygningen for at reducere energiforbruget såsom solafskærmning for at beskytte mod direkte sollys og holde bygningen kølig.

Loading...

Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail
  3D printet "Office of the Future"

  Kontakt os

  For yderligere information kontakt:
  seitp202 22479e46ac802f57c1257fea002e2b4f