Ny hurtiglader fra ABB åbner døren for billigere ladeinfrastruktur til elbiler

2012-04-02 - ABB’s helt nye Terra SC-oplader lader elbiler op på 30-120 minutter og vil give mange flere elbilister adgang til nem, fleksibel og hurtigt opladning.

ABB’s helt nye Terra SC-oplader lader elbiler op på 30-120 minutter og vil give mange flere elbilister adgang til nem, fleksibel og hurtigt opladning. "Der bliver nu flere gode grunde til at installere hurtigladere over hele Europa," siger Hans Streng fra ABB i Holland.

Nu bliver det nemmere at lade alle elbiler med ChaDeMo-stik (Nissan, Peugot, Citroen og Mitsubishi). Den helt ny jævnstrømsoplader Terra Smart Connect (SC) lader en elbil op på 30-120 minutter (tiden afhænger af biltype), så brugeren kommer ud til en køreklar bil efter mødet, indkøbsturen eller restaurantbesøget.

Det er ABB, som står bag Terra SC. Opladeren er et gennembrud, der baner vej for at flere elbilister kan få adgang til intelligent og hurtig opladning.Terra SC er specialdesignet til indkøbs-, erhvervs- og kontorområder. Den egner sig perfekt til de situationer, hvor man ikke har brug for fuld opladning. På under en halv time lader den batteriet op fra 30 til 80 pct.

"Den nye Terra SC er et resultat af vores indsats for at skabe optimale opladningsløsninger, der kan give et kraftigt boost til udviklingen af elbilismen. Prisen, lave tilslutningsudgifter, nem installation og intelligent design giver flere gode grunde til at installere hurtigladere til el-biler over hele Europa," siger Hans Streng, Senior Vice President og General Manager for ABB’s Product Group EV Charging Infrastructure.

Nem at installere hvor som helst
Modsat andre såkaldte DC-hurtigladere er Terra SC en webtilsluttet oplader. Den forsynes fra elnettet og kræver kun 3x32 A. Derfor kan den installeres de fleste steder i Danmark uden øgede tilslutningsomkostninger. Med sit ultratynde design er opladeren nem at installere hvor som helst, på væg eller stående.

Man kan aktivere opladeren med et RfiD-kort eller pinkodeadgang, og den er udført i rustfrit stålkabinat til udendørsbrug og med en intuitiv touch screen skærm. Terra SC har også en faktureringsbrugerflade for parkeringsoperatører samt et statistikmodul. Laderen findes i en standardversion med 20kW DC-lader og i en særlig udgave med ekstra to stk 16A enfase AC-tilslutninger. Prisen på laderen ligger markant under storebroderen Terra 51.

Et marked i vækst
Terra SC egner sig perfekt til alt fra firmaparkeringspladser, parkeringshuse og elbilsoperatører til bilforhandlere, restepladser og indkøbscentre. Det gør Terra SC til et stærkt supplement til ABB’s Terra 51 og multi-port Terra Base Station 100.2, der hovedsagelig bliver brugt langs hovedveje med 15-30 minutters hurtigladning.

Med det stigende antal elbiler skønner ABB, at markedet for opladningsløsninger vil have en værdi på en milliard USD i 2017. Siden ABB i maj 2010 lancerede Europas første kommercielt drevne hurtigladestation i Holland, har virksomheden leveret og installeret adskillige DC-ladestationer og infrastrukturprojekter i hele Europa. I januar i år fik ABB ordre på opførelse af en hurtigladerinfrastruktur til Estland – i alt 200 hurtigladere opføres, og det bliver dermed verdens første DC-opladningsinfrastruktur med fuld landsdækning.

ABB inviterer alle til at komme og se Terra SC på eCarTec Paris (3.-5. + april, Hal 5.1, Stand 502, Porte de Versailles, Paris).

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail
  seitp202 5deb40853124e27dc12579d100447251