ABB vinder første kommercielle ordre på 15 sekunders lyn-ladningsteknologi i Geneve.

2016-07-15 - Revolutionerende teknologi, der ikke kræver luftledninger, og som muliggør støj- og luftforureningsfri kollektivtrafik, som et alternativ til dieselbusser. En model til fremtidens by-transport.

TOSA bus
ABB har fået en ordre på mere end 16 MUSD af Transports Publics Genevois (TPG), Geneves offentlige transportoperatør, og Schweiziske busfabrikant HESS. Kontrakten omfatter lynladning og elektrisk drivlinje-teknologi til 12 elbusser af typen TOSA, (Trolleybus Optimisation System Alimentation), som skal køre linje 23, der forbinder Geneves lufthavn med Geneves forstæder. De elektriske busser hjælper med at spare op til 1.000 tons kuldioxid per år sammenlignet med eksisterende dieselbusser.

ABB skal levere og indsætte 13 lyn-ladningsstationer langs en busrute i byen, såvel som tre terminaler og fire opladningsstationer. Dette bliver verdens hurtigste lyn-ladningsteknologi, idet det tager mindre end et sekund at tilslutte busserne i ladningsstationen. Batterierne på bussen kan herefter oplades i 15 sekunder med et 600 kilowatt strøm-boost ved busstoppestedet. En efterfølgende 4 – 5 minutters ladning ved busterminalen på endestation muliggør fuld opladning på batterierne. Denne innovative teknologi er udviklet af ABB’s ingeniører i Schweiz.

“Vi er stolte af dette teknologiske gennembrud, som understøtter Geneves vision om at tilbyde et støj- og forureningsfrit kollektivt transportmiddel i byen. Den viser vejen for fremtidig by-transport og styrker vores vision om bæredygtig transport, sagde Claudio Facchin, som står i spidsen for ABB’s Power Grids division. ”Som en del af vores Next Level strategi, forpligter vi os til at udvikle kundefokuserede løsninger og teknologier, der hjælper med at reducere den miljømæssige påvirkning.

Beslutningen om at indsætte TOSA på linje 23 blev taget efter et succesfuldt pilotprojekt med den første elbus af sin art på ruten fra Geneve lufthavn til udstillingscenteret Palexpo. Busruten vil blive ændret noget for at opnå en hurtig forbindelse til Praille-Acacias-Vernet, en ny forstad som bygges, og som skal rumme 11.000 lejligheder og kontorer til ca. 11.000 medarbejdere. I 2018, når projektet er fuldt idriftsat, vil høj-kapacitetsbusser afgå fra begge terminaler med 10-minutters interval i myldretiden. Hver dag kører mere end 10.000 passagerer med linjen, og udskiftningen af dieselbusser med TOSA el-busser vil reducere støj og drivhusgasser.

Som en del af en separat ordre fra HESS, skal ABB forsyne 12 fleksible elektriske drivlinjer til busserne inklusive integrerede drivlinje og hjælpekraft-konvertere, loft-monteret batteri og permanent magnet-motorer. Begge kontrakter inkluderer 5-års vedligehold og service for at sikre driftssikkerhed, effektivitet og sikkerhed.

”Indsættelsen af TOSA på linje 23 er resultatet af en fælles indsats fra offentlige og private partnere, som investerede i denne vision. Dette innovative projekt åbner mulighed for fremtidens mobilitet ved at tilbyde en bæredygtig og miljøvenlig kollektiv transportløsning til gavn for hele samfundet,” sagde Luc Barthassat, ansvarlig for transport og miljø i Geneve.

Geneve er en af verdens førende byer, anerkendt som værende et globalt centrum for diplomati, et finansielt hub og et teknologi- og innovationscenter. Det er også kendt for at være en populær turistdestination med en høj livskvalitet.

ABB tilbyder adskillige teknologier der understøtter miljøvenlig offentlig transport som fx jernbane, metro og elbusser og -biler. Transport og infrastruktur er en af tre kundegrupper, som ABB servicerer, såvel som forsyning og industri, og bæredygtig mobilitet er et kerneområde inden for ABB.

ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail
  seitp202 6a5533e0e262c9b8c1257ff100324ae3