ABB får USD 250 mio. ordre på britisk kabelforbindelse til verdens største offshore havvindmøllepark

2016-03-31 - Højspændingskabelsystem skal forsyne omkring 1 mio. elforbrugere med vindkraft fra Hornsea Project One

ABB har fået en ordre til en værdi af mere end $250 millioner fra DONG Energy på levering et 220-kilovolt (kV) højspændingskabelsystem, som skal forbinde Hornsea Project One Offshore havvindmøllepark i Nordsøen med elnettet på britisk fastland. Dette er det trejde projekt, som ABB skal udføre for DONG Energy, i forlængelse af Burbo Bank Extension og Walney Extension forbindelserne i det Irske Hav.

Hornsea Project One vil blive verdens største havvindmøllepark set i forhold til kapacitet. Havvindmølleparken vil kunne producere 1,2 gigawatt vedvarende energi, hvilket kan dække elforbruget hos lidt over 1 mio. husholdninger. ABB skal levere vekselstrømssøkabler til det østlige og vestlige kredsløb, som vil overføre vindenergien over en distance på godt 120 km fra havvindmølleparken til det østlige hjørne af Storbritannien.

Den over 400 kvadratkilometer store havvindmøllepark vil bidrage markant til produktionen af vedvarende energi fra offshore vind. Parken vil styrke Storbritanniens position som verdens førende offshore vindproducent og bringe landet nærmere på dets mål om 30% vedvarende energi i energisystemet ved udgangen af 2020 samtdig med at CO2-udledningen nedbringes. Havvindmølleparken forventes at kunne idriftsættes i 2019.

“Højspændingskabelsystemer spiller en hovedrolle, når vedvarende energi skal bringes sikkert og stabilt ud til millioner af forbrugere”, sagde Claudio Facchin, President for ABB’s Power Grids-division. “Dette er endnu et eksempel på, hvordan ABB-teknologier muliggør integrationen af vedvarende energi og reducerer den miljømæssige påvirkning, hvilket er et nøgleelement i ABB’s Next Level-strategi”.

“Hornsea Project One sætter rekorder, når det gælder skalaen af energi produceret, fysisk størrelse og dens distance fra land. Vi har arbejdet sammen med ABB på at finde den bedste tekniske og kommercielle løsning. Denne fælles tilgang har gjort, at vi kunne finde de rigtige løsninger for dette store og udfordrende projekt, og har samtidig muliggjort at vi kan drive levetidsomkostningerne i den rigtige retning med henblik på de næste generationer af offshore vindparker”, sagde Duncan Clark, Program Director for Hornsea Project One hos DONG Energy. “Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med ABB med henblik på en sikker og rettidig eksekvering af projektet”.

ABB har omfattende erfaring med at forbinde havvindmølleparker. Kabelsystemer er væsentlige komponenter i det bæredygtige energisystem, der overfører store mængder energi over store afstande både over- og undersøisk. Med 130 års erfaring i kabelbranchen er ABB en global leder i højspændingskabelsystemer, og har leveret hundredevis af systemer rundt omkring i hele verden.

ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail

  Kontakt os

  For yderligere information kontakt:
  seitp202 8dba33545ea06cccc1257f87002bab96