ABB skal levere transformere til verdens største vindmølle

2016-05-04 - Zurich, Schweiz, 4. maj 2016 –Mitsubishi Vestas Offshore Wind bestiller transformere til verdens største offshore vindmølle

ABB skal levere 40 specialtransformere til indbygning MHI Vestas’ 8 MW vindmølle, som skal opføres i det irske hav. Møllerne fra MHI Vestas Offshore Wind er 195 m høje og vejer 1000 ton. Møllens 80 m lange vinger strækker sig ud over et område svarende til tre fodboldbaner og producerer op til 8 MW, hvilket gør møllen til den kraftigste i verden.

Ordren fra MHI Vestas Offshore Wind er til Walney Extension Offshore havvindmøllepark, der ligger 19 km vest for Walney i Storbritanien. Parken ejes af DONG Energy A/S. Ordren er en opfølgningsordre på en tidligere ordre fra 2014, der dengang lød på 32 specialdesignede transformere til lignende møller installeret i Burbo Bank Extension havvindmølleparken, som også er placeret i Det Irske Hav.

Walney Extension Offshore vindmøllepark vil potentielt tilføje 660 megawatt til parkens eksisterende 367 megawatt. Den vestlige del af denne udvidelse, hvor ABB skal levere transformerne, står for halvdelen af den nye kapacitet, altså 330 megawatt. Som kommunikeret i marts i år, er ABB også tildelt en højspændingskabelordre, der skal bringe strømmen fra Walney Extension vindmølleparken ind til fastland. Når parken er færdiggjort, vil den samlet kunne levere strøm til over 800.000,000 husholdninger, hvilket gør den til et markant bidrag til Storbritaniens klimamål, hvor 15% af landets totale energiproduktion i 2020 skal komme fra vedvarende energi.

De bestilte transformere (9.7-megavolt ampere, 34-kilovolt) bliver installeret i vindmølletårnet sammen med forskelligt lavspændingsudstyr. Den specialdesignede transformer lever op til de aller strengeste krav til el og mekanik, som er forudsætninger i et offshoremiljø, hvor kvalitet og pålidelighed er kritiske faktorer. Transformeren har specialdesignede funktionaliteter og er lavet af råvarer og komponenter i en kvalitet, der er state-of-the-art/ i verdensklasse. Den er modstandsdygtig overfor vibrationer og kortslutning, og designet er kompakt for at transformeren kan være inde i vindmølletårnet. Den vejer 30% mindre end en tilsvarende standardtransformer.

“Disse transformere er specielt designet til at imødekomme de særlige krav, der stilles til verdens kraftigste vindmølle og er et vidne om ABB’s teknologiske og innovative styrke, en afgørende faktor, som differentierer os fra vores konkurrenter”, sagde Claudio Facchin, direktør for ABB’s Power Grid-division. ”Vi glæder os over bidrage med teknologi, der undstøtter integrationen og udbyggelsen af vedvarende energi i elnettet - et nøgleelement i vores Next Level-strategi”.

ABB tilbyder en komplet sortiment af pålidelige, holdbare og effektive transformere. ABB er storproducent på globalt plan og tilbyder både væske- og tørfyldt transformere såvel som life-cycle service inklusive reservedele og komponenter.

ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail

  Kontakt os

  For yderligere information kontakt:
  seitp202 d43de789c906650bc1257fa90034776c