ABB leverer Danmarks første energilagringssystem til brug i bynært miljø

2017-02-28 - Batterilagringssystem forbundet med forsyningsnettet kan levere elektricitet til 60 husholdninger i 24 timer

ABB meddelte i dag, at Danmarks første batterilagringssystem i byen er taget i brug. Det lithium ionbaserede energilagringssystem (BESS) vil blive integreret med det lokale elnet i det nye havneområde i Nordhavn i København. Systemet er bestilt til Radius, DONG Energy’s eldistributionsdivision.

"Vi er glade for at kunne implementere denne innovative løsning, som vil forbedre forsyningsnettets pålidelighed og yderligere støtte Danmarks integration af vedvarende energi. Det er et strålende eksempel på ABB’s strategi om at kunne levere miljøvenlige og innovative løsninger til energisektoren," sagde Giandomenico Rivetti, administrerende direktør for ABB’s forretningsenhed High Voltage Products , en del af virksomhedens Power Grids division. "Som en af hovedaktørerne inden for smart energi ser ABB energilagringsløsninger som en vigtig del af fremtidens forsyningsnet for effektivt at kunne udnytte den vedvarende energi".

Batterilagringsløsningen vil udgøre en væsentlig del af energisystemet, hvor sol- og vindenergi vil levere størstedelen af elektricitetsproduktionen. Da produktionen af vedvarende energi er mindre forudsigelig, vil lagringssystemet være et vigtigt element i energiforsyningen. ABB’s fleksible modulsystem kan bruges til forskellige funktioner såsom afhjælpning ved topbelastning og frekvensregulering.

"Ved at integrere batterilagring i Nordhavn har vi mulighed for at lære mere om, hvordan nye teknologiske løsninger og markedsmekanismerne interagerer med forsyningsnettet,” sagde Knud Pedersen, bestyrelsesformand hos Radius. “Jeg forventer, at batteriteknologi på længere sigt har potentialet til at reducere belastningen af forsyningsnettet og få det til at køre mere omkostningseffektivt".

Batterilagringssystemet er en del af projektet "EnergyLab Nordhavn", der implementeres i Nordhavn i København. Projektet har til formål at udvikle og demonstrere fremtidens energiløsninger. Det omfatter indhentning af værdifuld viden for at kunne skabe en mere fleksibel og bæredygtig elforsyning med store mængder af vedvarende energi. Disse løsninger er afgørende for at kunne nå det ambitiøse mål at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

"EnergyLab Nordhavn – nye energiinfrastrukturer i byer" er et fireårigt projekt, der udvikler fremtidens energiløsninger. Projektet bruger Nordhavn som et levende storbylaboratorium og demonstrerer, hvordan man kan sammentænke el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent, fleksibelt og optimeret energisystem. Projektets partnere er DTU, Københavns Kommune, By & Havn, HOFOR, Radius, ABB, Balslev, Danfoss, Clean Charge, METROTHERM, Glen Dimplex og PowerLab-faciliteterne. Projektet er støttet af EUDP og løber fra 2015-2019.


   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Udskriv
   • E-mail

  Kontakt os

  For yderligere information, kontakt
  seitp202 e264a7693de01e54c12580d5003a86c9